🎁 100% Személyreszabott Ajándék 🇭🇺/🇩🇪 Magyar Termék és Német Minőség 📦 2-3 Munkanapos Szállítás

6 hasznos tipp a babaszoba berendezésére

A babaszoba berendezése előzetes tervezést igényel, ha igazán stílusosan és egyben biztonságosan szeretnéd berendezni az új családtag szobáját. A következőkben eláruljuk, hogy mit csinálj és mit ne csinálj, ha a babaszoba ízléses berendezése lebeg célként a szemed előtt. 

A szülővé válás egy csodálatos élmény, amely sosem veszít varázsából, akár az első akár az ötödik gyerek érkezik a családba. A különbség annyiban van, hogy szülőként minden gyerekkel egyre több és több tapasztalatot szerzel. 

Egy otthonos, kényelmes és biztonságos babaszoba berendezése remek ötlet, és hála az internetnek, számos tippet, tanácsot és praktikát találsz arra vonatkozóan, hogyan rendezd be a babaszobát.   

Mindazonáltal, a megpróbáltatások és a stressz, a babaváró családokat sem kerüli el, ezért az anyukák és apukák nyilvánvalóan az egyszerű, gyors és praktikus megoldásokat keresik, a babaszoba berendezésére. Ehhez kínálunk most néhány igen hasznos tanácsot.  

1. A babaszoba festése - minél előbb, annál jobb 

A legfontosabb szabály az, hogy minél hamarabb túl kell esni a festésen, esetleg egyéb sok-sok porral járó feladaton (vakolás, glettelés, szigetelés, stb). Mindenképp a baba megszületése előtt javasoljuk ezt. Nem egyszerű egy csecsemővel lakásfelújításba kezdeni. A második szabály, vagy nevezzük inkább irányelvnek, az, hogy válassz egy megnyugtató színt. Nem muszáj a tipikus “rózsaszín ha lány, kék ha kisfiú” kombinációban gondolkodni. A pasztell színek számos kombinációját használhatod, ami egy modern, kellemes hangulatú gyerekszobát eredményez, amennyiben a többi dekorációs elemet is ügyesen használod. Nyugi, ebben is segítünk. 

2. Óvatosan a fényekkel 

A baba szeme az első hetekben hónapokban még nagyon érzékeny. Ne használj erős fényeket, ledeket amik egyenesen a kiságyra világítanak. Egy kellemes, meleg fény mennyezeti lámpaként, illetve egy ennél kisebb fényű helyi világítást (pl. asztali lámpa) is érdemes elhelyezni. Végül de nem utolsó sorban gondoskodj egy éjjeli lámpáról, ami egészen halvány fényt ad. Ezt éjszakára sem szükséges lekapcsolni. Nagyon kellemetlen, amikor éjszaka rá akarsz nézni a picire és egy erős fényt kell felkapcsolni, ami téged is elvakít. A későbbiekben is hasznát fogod venni egy ilyen éjszakai fénynek, ugyanis ha gyerek elkezd félni a sötétben, ez a lámpa megoldást fog nyújtani erre az átmeneti problémára. 

babaszoba berendezese

3. Válassz stílusos, jelentőségteljes képeket a falra

Neked és a babádnak is jól kell éreznie magát a babaszobában. A babaszoba berendezését számos képpel, dekorációval lehet feldobni, de nem feltétlenül fontos telerajzolni a falakat micimackós jelenetekkel. Erre ráérsz később, amikor a gyerek el tudja dönteni, melyik a kedvenc rajzfilmhőse, akit a falakon akar látni. Egy babaposzer vagy egy csillagkép a kiságy közelében egy olyan megoldás, amit sok szülő választ. A babaposzter a babád valós méreteit örökítni meg egy visszafogott, minimalista vonalrajzon. A csillagtérkép pedig a baba születésének időpontját ábrázolhatja, a csillagokban. Mindkettő jó érzéssel tölt majd el, a nehéz és a csodás pillanatokban egyaránt. 

babaposzter

4. Szabályozd a természetes fényt a szobában 

Ha azt szeretnéd, hogy hatékonyan be tudd állítani a kicsi alvásperiódusait, használj redőnyt. Sokszor előfordul, hogy az ablakon benéző közvetlen napsugár zavarja a babát reggel vagy naplementekor. Egy redőny nagyszerű befektetés lehet, hosszú távra is.

5. Ne hallgass mások véleményére 

Lehet hogy ezt már megtanultad az esküvőd előtt vagy után, de ha mégsem, akkor egy baráti emlékeztető: ne hallgass mások véleményére. A gyermekvállalás egy intim élmény, bármennyire is akarják a rokonok és a barátok ezt megcáfolni. Mindenkinek lesz egy véleménye arról, hogy miért nem jó a szürke szín a jobb felső fal oldalának háromnegyedére, vagy miért kell napraforgó olajat kenni a babaszoba jobb sarkába (nem kell, nincs ilyen, csak egy groteszk példa illusztrálásaként használtam), amit a pihentagyú nagynénéd bácsikája javasolhat. Röviden tömören: menj a saját és a párod ízlése irányába.

6. Csak szervezetten

Egy friss szülő élete elég kaotikus. Próbálj meg minél logikusabb és kézenfekvőbb megoldásokat alkotni a gyerekszobába. Ne zsúfold túl és ne pakold tele olyan dolgokkal, amelyeket a baba esetleg csak jó pár hónap akár néhány év múlva fog csak használni.  

A tökéletes babaszoba berendezése

Ha minden pontot számításba vettél és elolvastál még 12 cikket a témában (mert a szülők már csak ilyenek, a legjobbat akarják a babának), akkor nincs más hátra, mint gyakorlatba ültetni a leghasznosabb tanácsokat és munkához látni. Itt rendelhetsz egy babaposztert és egy csillagképet a babaszobába. 

Hagyj egy kommentet

Kérlek ne feledd, hogy megjegyzésed felülvizsgáljuk mielőtt közzétesszük!