🎁 100% Személyreszabott Ajándék 🇭🇺/🇩🇪 Magyar Termék és Német Minőség 📦 2-3 Munkanapos Szállítás

Hálószobai falikép ötletek

Amikor hálószobai falikép ötletek után kutatsz, melyik kérdéssel kell kezdened? Milyen a hálószoba stílusa, illetve milyen stílusvonalon akarsz elindulni. Jó ötlet előre eltervezni azt, milyen tematikát szeretnél választani, amihez a hálószobai faliképet is igazítod. A Pinterest a barátod, itt rengeteg irányvonalat választhatsz, de vigyázz arra is, hogy ne pakold tele a falat és a hálószobát cuccokkal.

Amennyiben bohém hálószobát képzelsz el, bátran használj horgolt elemeket, geometrikus absztrakt művészi alkotásokat és könnyed elemeket, minél kevesebb „szabályt” követve. A minimalista grafikák, egyedi vonalrajzok nagyszerű választások lehetnek.

Amikor a hálószobát tervezzük, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez a tér a pihenés és a kikapcsolódás helye, ahonnan átlibbenhetünk egy pihentető alvásba. Attól függően, hogy miben hiszel, rengeteg cikket találsz a világhálón szabályokkal és nagy „NEM-NEM”-ekkel, amelyek a hálószobai díszítésére vonatkoznak. Egyik példa erre a tükör elhelyezése a hálószoba ágy felett, ami a feng-shui elvei szerint nem ajánlott, de általánosan véve, biztonsági szempontokból is ellenjavalt.

haloszobai falikep otletek

A legfontosabb dolgokat figyelembe véve, kiemeltünk néhány hálószobai falikép ötletet számodra.

Hálószobai falikép galéria

Eldönteni, hogy mit szeretnél a fejed felé alvás közben, nem is annyira egyszerű, mint ahogyan azt gondolnánk, különösen akkor, ha számos kreatív megoldás közül választhatunk. Csak a mi kínálatunkban találkozhatsz csillagkép, babaposzter, egyedi városposzter vagy akár kutyás csillagtérkép lehetőségekkel is. Ez azonban nem az összes variáció. Térjünk a lényegre. A galéria azért nagyszerű megoldás, mert nem kell egyetlen képet választanod, sőt az elhelyezéssel is játékosan bánhatsz. Variálhatod a keretek színeit, a képek nagyságát, a stílust, gyakorlatilag mindent a saját ízlésedre igazíthatsz.

Falikárpit

Amikor hálószobai falikép ötletek járnak a fejünkben, ritkán gondolunk a falikárpitra. Azt is elárulom, hogy miért. Szinte mindenkinek a nagymama régi hálószobája jut eszébe erről az elemről. Bár ez kellemes emlékeket is ébreszthet bennünk, nem biztos, hogy ezt az utat akarod választani a saját hálószobád esetében. Mindaddig, amíg el nem olvasod ezt a részt. Ugyanis amikor falikárpitról beszélünk, nem feltétlenül arra gondolunk, amire te gondolsz. A horgolt elemek is lehetnek stílusosak, de bármilyen anyagból varázsolhatunk egy kellemes kinézetű stílust az ágyunk fölé.

Polcok

A lebegő polcok számos formában és kinézetben elérhetőek. Győződj meg róla, hogy megfelelően legyenek felfogatva és javasolt, hogy ne pakold tele nagyon nehéz dolgokkal az ágy feletti polcokat. Egy csillagtérkép, egy vonalrajz vagy akár egy babaposzter a polcon egy illatos gyertya társaságában, egy kisebb növénnyel karöltve remek hangulatot áraszthat.  A könyvespolcokat érdemes az ágy mellé vagy azzal szembe elhelyezni.

Csillagok alatt – csillagtérkép az ágy fölé

Életünk során számos olyan eseményt élünk át, amelyekre szívesen emlékszünk vissza. Varázslatos és egyedi hangulatot adhat a hálószobádnak, ha faliképként egy csillagtérképet választasz. A csillagtérkép egy olyan alkotás, amely az általad kiválasztott időpontban és helyen a csillagok pontos állását mutatja meg, egy nagyon stílusos poszteren. Ez lehet az esküvőd napja, az első csók a pároddal a csillagos ég alatt, vagy akár a kisbabád születése.

Számos kutatás igazolja, hogy a csillagok stresszcsökkentő hatással vannak ránk, különösen akkor, ha jelentőséget is tulajdonítunk nekik. Mi lehet jobb annál, amikor úgy merülsz álomba, hogy a csillagokban életed egyik legszebb élményét látod viszont?

Szerencsére, ebben segítségedre lehetünk. Személyre szabott csillagtérképeket készíthetsz, de ez nem minden. Sok-sok forma, szín, méret és képkeret közül válogathatsz. Nézz szét bátran oldalunkon.

Absztrakt művészet

Itt aztán szabadon eresztheted művészi énedet. Az absztrakt irányba akkor érdemes elmenni, ha szeretnél egy fókuszpontot létrehozni a hálószobában. Egy elemet, ami vonzza a tekintetet. Ez igazán megadja a lehetőséget arra, hogy megmutasd ki is alszik itt valójában. Nem mellesleg, teljesen egyedi lehet, amit sehol máshol nem láthatsz viszont. Engedd el magad és tegyél egy igazán egyedi elemet a hálószoba falára.

Tapéta

Kialakíthatsz az ágy fölött egy úgynevezett hangsúlyos falat, amelyet egy általad megnyerőnek ítélt tapétával díszíthetsz. A tapéta mintázata sok lehet az összes falra, viszont az ágy hátánál lévő fal ideális hely lehet egy ízléses tapéta elhelyezésére. Ügyelj arra, hogy a tapéta anyaga természetes anyagból készüljön. A háloszoba esetén akár a papírtapéta is szóba jöhet, ugyanis ez egy kevésbé frekventált hely. Válassz meleg árnyalatú tapétát, a merész színeket mellőzve.

Összegzés

Bár úgy tűnik, hogy a hálószobai falikép kiválasztása kemény dió, egy dolgot ne feledj: mindig van lehetőséged változtatni rajta. Ezért ne gondold túl. A hálószoba egy igazán egyedi tér, amelyet nem mások elvárásainak, hanem a saját ízlésednek megfelelően kell berendezned. Ez egyébként érvényes a ház egész területére, de különösen erre a helyiségre. Azt is érdemes megjegyezni ebből az írásból, hogy ez a tér nyugalmat kell sugározzon és a választott dekorációs elemeknek is ezt a vonalat kell képviselnie. Pozitív energiák és pozitív érzelmek. Sok sikert kívánunk a megfelelő elemek kiválasztásához!

Hagyj egy kommentet

Kérlek ne feledd, hogy megjegyzésed felülvizsgáljuk mielőtt közzétesszük!