🎁 100% Személyreszabott Ajándék 🇭🇺/🇩🇪 Magyar Termék és Német Minőség 📦 2-3 Munkanapos Szállítás

Kis lakás ötletes berendezése - 6 tipp, hogy nagyobbnak érezd a teret

Egy kis lakás ötletes berendezése nem olyan nehéz feladat, mint amilyennek gondolod. Ha van egy kis érzéked a lakberendezéshez, egy kis fantáziával megspékelve kialakíthatod álmaid otthonát, akkor is ha négyzetméterek száma nem az általad elvárt értéket mutatja. 

Ha nemrég egy kisebb lakásba költöztél, vagy egyszerűen szeretnéd kihozni a maximumot a jelenlegi lakásodból és szeretnéd hogy nagyobbnak tűnjön a tér, akkor olvass tovább. Összegyűjtöttünk neked 8 hasznos tippet egy kis lakás ötletes berendezésére. 

Fektess be multifunkcionális eszközökbe

Egy remek módja annak, hogy stílusos és egyben praktikus teret alakíts ki magadnak, hogy a bútorok és eszközök többségéből multifunkcionálisat választasz. Egy moduláris íróasztal vagy egy lehajtható ágy rengeteg helyet biztosíthat a nap folyamán, amikor nem használod. Az asztalt például egy tükör segítségével íróasztalból fésülködő asztallá lehet varázsolni, percek alatt. 

kis lakas otletes berendezese

Ha kis lakásban laksz szerencséd van, ugyanis nagy divat lett mostanában a “miniház”, ezért számos gyártó forgalmaz olyan bútorokat, eszközöket, amelyek egy kis lakásban ötletesen és innovatívan használhatóak. Továbbá a nagyvárosokban is egyre értékesebbé válik minden egyes négyzetméter, éppen ezért, jó ha tudod, hogyan használhatod ki maximálisan a saját kis életteredet.  

Tárolóhelyek stílusos kialakítása

Egy kis lakásban a falak a barátaid. Egy klasszikus kinézethez válassz hosszú, faltól falig, illetve plafonig érő bútort. Az instabil (hosszú és keskeny) bútorokat mindenképpen rögzítsd a falhoz. Egy modernebb stílushoz pedig az úgynevezett lebegő szekrények fognak hozzásegíteni. Nem, ezeknek nincsenek szárnyaik amivel lebegnek. Jó hosszú 10-es vagy 12-es csavarokkal kell felfogni őket. Visszatérünk itt az első tanácshoz. Minden nagy bútort úgy válassz ki, hogy legyenek fiókjai, tárolóegységei. Ha már meglévő bútoraid vannak, egy asztalos szépen ki tud alakítani az ágy alá méretezett tároló egységeket, példának okáért.

Három éven keresztül egy olyan lakásban laktam, ahol a konyhában, ha óvatos voltál meg lehetett fordulni. Ha nem voltál óvatos akkor biztosan levertél valamit. A megoldás a személyre szabott bútor volt, a falakra rögzítve. Minden, ami nem volt napi rendszerességgel használva, a miliméterre kiméretezett konyhabútorba került. Igen, tudom mire gondolsz, ez egy vagyonba kerül. De gondolj bele abba is, hogy nem egy 50 négyzetméteres bútort kell megtervezni, ezért az összeg is barátságosabb. Összefoglalva tehát: a falak és a személyre szabott bútorok segítségével számos lehetőséged nyílik a dolgaid tárolására egy kis méretű lakásban is.

+Tipp: A lehető legtöbb dolgot otthonodban ne tartsd szem előtt. Mindennek legyen helye. Fiókban, szekrényben. Így lesz nagyobb térérzeted

 Válaszd meg okosan a színeket

 Egy kis lakás ötletes berendezése majdhogynem csak a színek megválasztásán múlik. Na jó, ez nem igaz. De sokat kihozhatsz a térérzet növelésére vonatkozóan, ha okosan választasz színeket. Egyértelműen a világos színek irányába kell menned, ugyanis ezek jobban visszaverik a fényt, ezáltal világosabb lesz a lakás. A sötét színű elemeket nem kell azonban teljesen elvetni, néhányat választhatsz belőlük, ezek fogják megadni az otthonos érzést. 

Tükröm, tükröm mondd meg nékem, melyik a legszebb lakás a vidéken

Tükrök. Nem kell hozzá rakétamérnöki diploma, de még ingatlanos képzés sem, hogy tudd: egy tükör növeli a teret. Használj bátran tükröket. A kontraszt érdekében ezek kerete lehet sötét. A tükör, a világos színekhez hasonlóan fényvisszaverő és kétszer akkorának érezheted a lakásodat, ha ügyesen helyezed el a tükröket. 

Fali képek 

A legjobb döntés itt a minimalista irányba menni. Egyszerű fekete-fehér, vagy absztrakt képek. Nyilván kisebb lakásba ideális kevesebb faliképet kitenni. Olyanokat válassz amelyek szépen kiemelik a falat és jelentőséggel is rendelkeznek. Ilyen lehet egy csillagkép vagy egy babaposzter. A hálószobai falikép megválasztására pedig itt találsz egy útmutatót.  

kis lakas otletes berendezese

Végül az anyagok megválasztása 

Ha nem szeretnéd túlzsúfoltnak érezni a lakást, az anyagok esetében is a könnyed színek a nyerő választások. Nude és fehér anyagok keverése nagyon szép luxus hangulatot tud átadni. Törekedj arra, hogy legfeljebb 2-3 szín domináljon a lakásban. A puhább, műszőrmés anyagok akkor lehetnek jó választások, ha nincs kisállatod, aki szanaszét hagyja a szőrét ezeken az anyagokon. Ha nem vagy a szőnyegek híve és szép parkettád van, nem kötelező szőnyeget használni. Egy robotporszívónak is könnyebb dolga van ebben az esetben, emellett a kisállatod után is egyszerűbb lesz takarítani

 

 

Hagyj egy kommentet

Kérlek ne feledd, hogy megjegyzésed felülvizsgáljuk mielőtt közzétesszük!