🎁 100% Személyreszabott Ajándék 🇭🇺/🇩🇪 Magyar Termék és Német Minőség 📦 2-3 Munkanapos Szállítás

Őszi dekoráció: hogyan díszítsd fel otthonodat ősszel?

Minden szezonnak megvan a maga szépsége és mindegyik lehetőséget ad arra, hogy tiszta lappal induljunk. Értem ez alatt azt, hogy új stílusba öltözteted a lakásodat, de akár azt is, hogy egy nagytakarítás keretén belül megszabadulsz az összes olyan tárgytól, kacattól, ami az utóbbi időben összegyűlt. Ezt követően indulhat az őszi dekoráció projekt!  


Ha túl vagy a feladat nehéz részén, azaz a takarításon és a lomtalanításon, akkor nincs más hátra, mint a dekoráció. Az alábbiakban olvashatsz néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan tudod kicsinosítani a lakásodat ősszel. 

A sütőtök és a Halloween 

Valamiért számomra az ősz különleges. A Halloween, bár tudom, hogy nem egy tradicionális magyar ünnep, gyerekkorom óta elvarázsolt. A vicces öltözékek, a kicsit rémisztő figurák és a különböző ötletes dolgok amelyek ezt a hangulatot övezik, mindig magával ragadtak.  Ezért én nem spórolok a sütőtökös motívumokkal az október-novemberi periódusban, bátran használom őket, őszi dekoráció címszó alatt.  

őszi dekoráció: Halloween

Az ajtó koszorú

Az ajtó koszorú felfűzött falevelekből egy “örökzöld” díszítő elem, még akkor is, ha már nem igazán zöld, inkább sárgás. Azonban az nem egy kőbe vésett szabály, hogy ennek csak falevelekből kell állnia, vagy hogy csak az ajtón lehet elhelyezni. Akár asztaldíszként, néhány gyümölccsel vagy egyéb kiegészítővel is el lehet készíteni, ha kreatívnak érzed magad. Mivel ezt a cikket olvasod, feltételezhetően épp ilyen hangulatban vagy. Hajrá!

Kiselejtezett pulcsi: csinálj belőle sütőtököt! 

Ismét a sütőtök. De nem a hagyományos formában. Ha van néhány gyapjú ruhád, amelyet a kukába terveztél dobni, gondold át. Ugyanis jó néhány felhasználási módja ismert. Egyike ezeknek a sütőtök gyártása.Igen, jól olvastad. Nézd meg itt, hogyan kell csinálni

őszi dekoráció: gyapjú sütőtök

Képek az ősz színeiben 

A faliképek szezonális felfrissítése mindig jó ötlet. Egy-egy kép vagy festmény teljesen más kinézetet adhat otthonodnak és nem kell mást tenned, mint hogy leakasztod az egyik képet és felteszed a másikat. Az egyik kedvenc városom Debrecen, amelyhez nagyon szép őszi emlékek fűznek, ezért az őszi szezonban mindig kihelyezem az egyedi város posztert, ami Debrecent ábrázolja. 

őszi dekoráció: debreceni hangulat

Kandalló 

Tudom, tudom, nem mindenki tud beépíteni kandallót az otthonába csak azért, mert megjött az ősz. Azonban felhívnám a figyelmedet arra, hogy már számos kreatív megoldás létezik. Például az elektromos kandalló, amely szintén egy olyan eleme egy háznak, ami igazán hangulatossá teszi és felkészíti otthonodat és téged is, a karácsonyi szezonra. Ősszel szintén remek hangulatot (na és persze meleget) áraszt.  

Faux szőrme

Tudod, ez az a nagyon jó tapintású műszőrme, amin mindig végigsimítod a kezed, ha lehetőséged adódik rá. Egy jó minőségű barnás műszőrme dekoráció a kanapéra igazán megadja majd azt az őszi hangulatot, amire vágysz és télen is meg fogod köszönni magadnak ezt a beruházást. 

őszi dekoráció: faux szőrme

Mécses tartó befőttesüvegből

A gyertya is egy ikonikus eleme az őszi dekorációnak. Részben a mindenszentek és a halottak napja miatt is. Emeld egy másik szintre a mécses tartó fogalmát és készíts házi mécses tartót, ráadásul őszi motívumokkal. Néhány szép levélre, ragasztóra és egy befőttes üvegre van szükséged. Itt megnézheted, hogyan csináld.  

Utószó 

Tudom, ez nem egy könyv, mégis úgy érzem, megilleti ezt az írást egy utószó. Az ősz csodálatos hangulatot áraszt. A meleg nyári napok után, kellemes hűvös időjárással jár együtt, ami lehetőséget ad arra, hogy bevackolódjunk egy takaróval és egy jó könyvvel a ház egyik zugába és elcsendesedjünk, időt fordítsunk arra, amire a zsúfolt nyári időszakban nem volt lehetőségünk. 


Tekints úgy az őszre, mint egy periódusra ami arra ösztönöz, hogy lassíts egy kicsit. Fordíts időt azokra a dolgokra, amelyek kikapcsolnak. Ilyen lehet a lakás őszi hangulatba varázsolása, amelyhez a fentiekben kaptál néhány ötletet. Garantáltan jobban érzed majd magad, ha a lakásod is adaptálódik az őszi/téli hangulathoz. Hiszen a legfontosabb dolog nem csak az,  hogy jól nézzen ki a lakásod, hanem hogy TE jól érezd magad benne.

Hagyj egy kommentet

Kérlek ne feledd, hogy megjegyzésed felülvizsgáljuk mielőtt közzétesszük!